Странице

30.9.10.

Gej brakovi protiv mame i tate

Savet Evrope zabranjuje "seksističke izraze", kao što su otac i majka

Inicijativa za ovu ideju stigla je od Doris Štump, poslanika socijalista u švajcarskom parlamentu, koja je zatražila da se žene više ne predstavljaju kao "pasivna, manje vredna bića, kao majke i seksualni objekti


Mama i tata, kako to seksi(stički) zvuči!
Savet Evrope ovog leta preporučuje vlastima 47 zemalja članica da u svojim uredima i dokumentima više ne koriste "seksistički jezik" i da time doprinesu ravnopravnosti žena i muškaraca?!
U ovim napomenama, između ostalog, se navodi da bi izrazi "majka" i "otac" trebalo da budu zamenjeni rečima "roditelj" ili još bolje "jedan od roditelja”.


Dakle, kad beba progovori, "mama" ili tata, krši zakon EU, zato mora da im gukne "jedan od roditelja"...
Uz to, bar u Srbiji, muškarci bi ostali bez serije psovki. Kako onda nekome reći j.... ti m...u, ili onu našu čuvenu "idi u p...u  m.....nu".
Inicijativa za ovu genijalnu ideju stigla je od Doris Štump, poslanika socijalista u švajcarskom parlamentu, koja je zatražila da se žene više ne predstavljaju kao "pasivna, manje vredna bića, kao majke i seksualni objekti".
Većina ljudi u Srbiji složiće se sa činjenicom da davanje ženskog roda mnogim profesijama, kao što su  "pedagoškinja", "psihološkinja", "sekretarka"... a nastali su poslednjih nekoliko godina pod uticajem feninističkih pokreta, deluje ružno, neprirodno, neukusno...
Ali, za reči "mama" i "tata", ni jedan građanin sveta ne može da se složi da ih treba ukinuti.
U stvari to praktično i nije moguće.
Naime, jasno je da su to prve reči koje dete izgovori – mama, tata, baba, deda, kuca, maca... Na koji način zabraniti detetu da ih izgovori, ako ih na skoro svakom jeziku izgovara na sličan način, i tako gradi svoj identitet i osećaj pripadnosti?
Po mišljenju mnogih lingvista to naprosti nije moguće izbaciti iz rečnika deteta, i zameniti ih mnogo težim rečima za izgovor.
Ali propagandisti gej mašinerije, kao i promoteri istopolnih brakova, koji su počeli da se odobravaju u mnogim evropskim zemljama, ne misle tako.
Po njima seksualni identitet i ne bi trebalo da se gradi… U ovim devijacijama i političkim lobiranjima, zaboravlja se da su žrtve najmlađi članovi društva – deca, a bez njih nema ni budućnosti.
Ako se usvoji ovaj predlog sledeće što bi moglo da se dogodi jeste da bi se u kampanjama koje se zalažu za istoplne brakove i usvajanje dece u njima, ova činjenica iskoristila kao argument u svoju korist i odbranu od predhodnih komentara - da, ako bi deca odrastala u homoseksualnim brakovima, ne bi znala kako da zovu jednog, a kako drugog roditelja...
Jednostavno, ovako bi se u celom svetu svi zvali jednim imenom – roditelji...
Ili možda, da ih stavimo u muški, ili ženski rod, pa bi majka bila - "majkan", a otac "tajka"!?!
Pitanje je samo na koji način misle da se zakonski kazne deca koja zovu svoje roditelje - mama i tata?
Između ostalog, zar svi nemamo vlastita imena koja su sama po sebi u određenom rodu. Mnogi se sada pitaju, ako je sledeći korak i menjanje imena u neutralan rod, koliko godina bi trebalo našem MUP-u da nam ponovo pomeni sva dokumanta, budući da još nisu svi uspeli da dobiju ni ove crvene pasoše i nove lične karte...?
Za put u EU!
Uostalom, ova genijalna ideja, za koju će, možda, ko zna, da usledi i Nobelova nagrada, samo je nastavak prethodne, o kojoj se vodila i u Srbiji polujavna rasprava: Inicijativa radne grupe za prava deteta o zabrani svakog oblika fizičkog kažnjavanja dece.
Ukoliko bi ta inicijativa bila usvojena, roditelji, ili po srpski majka i otac, moraju da pripaze da ih komšija "europejac", pobornik novih ideja u vaspitanju dece ne tuži nadležnima, ako mu se desi da blago udari dete po zadnjici.
Na tu temu, nedavno je u "Dilemi" pisao poznati psihoterapeut dr Zoran Milivojević...(pogledajte tekst "PEDOCENTRIZAM" na sledećim stranicama  "Svedoka")

Novogovor

Prema navodima nemačkog dnevnog lista Bild, u rezoluciji Parlamentarne skupštine Saveta Evrope na ovu temu se, navodi se da izraz "žena u kući" (za domaćicu) odslikava tradicionalno gledanje na ulogu polova koja koči ravnopravnost.
Iz Švajcarske je već došlo niz predloga za "novi jezik" koji bi trebalo da koriste upravni organi zemalja članica Saveta Evrope, prenosi Bild.
            "Pešačka zona" trebalo bi da se zove samo još "zona za šetnju", "kurs za početnike" morao bi da se naziva "osnovni kurs", a "parking za posetioce" samo još "gostinski parking". Reč "momčad" trebalo bi da bude uvek zamenjena sa "tim" ili "ekipa".
Svojevremeno, u doba velike Jugoslavije, proslavila se poznata Milka Babović, poznati sportski tv komentator, floskulom "ženska momčad!"
Možda bi sada govorila "muška ženskadija", ko će ga znati sa tim europskim novogovorom?!





           
           

Нема коментара:

Постави коментар